Bewegen

Bewegen is voor iedereen

Of het nu een sport bij een vereniging is, een teamsport, een individuele sport of gewoon een dagelijkse wandeling of spelen in de speeltuin. Bewegen is voor iedereen. Onze Buurtsportcoaches organiseren continue de leukste activiteiten die veelal gratis te volgen zijn. Zij zijn te vinden bij de speeltuinentoer, schoolpleinsport of met leuke clinics.

De agenda van de Buurtsportcoach is te vinden op hun facebookpagina en bij noordwijkactief.nl

In maart 2021 is de campagne ‘Blijf in Beweging’ van start gegaan. Samen met heel veel organisatie in de gemeente Noordwijk geven we aandacht deze maand aan bewegen. Het is belangrijk om fit en gezond te blijven in deze tijd. Blijf in beweging! Neem een keer extra de trap, pak de fiets, doe een dansje of maak een ommetje! Blijf jij ook in beweging?

Hier een aantal beweegtips, deel ze op jou website of social media met de #blijfinbeweging en #goedbezignoordwijk

Wil jij ook mee doen met de campagne ‘Blijf in Beweging’, neem contact met ons op. Samen naar een gezonde omgeving!

Poster Blijf in Beweging 
10.000 stappen 
Boswandeling 
Doe een workout 
Ga buitenspelen
Maak een wandeling
Pak de fiets 
Potje voetballen
Rek en strek tijdens je werkdag
Springtouw
Traplopen 
Workout 
Maak een ommetje 
Maak een dansje

Het Sportbedrijf Noordwijk organiseert 2x per jaar de ‘Spring op je Fietsmaand’ voor de hele gemeente Noordwijk. Hiermee motiveren en stimuleren we de inwoners van Noordwijk vaker en veiliger te gaan fietsen.
Waarom zou ik gaan fietsen? Er zijn heel veel redenen om te gaan fietsen. Het is bijvoorbeeld goedkoop, veilig en gezond. Er zijn genoeg redenen om de fiets te pakken. Ga op de fiets naar je sportclub, school of doe bijvoorbeeld boodschappen op de fiets. De voordelen van fietsen zijn waarschijnlijk groter dan je denkt!

Fietskaart Noordwijk
Fietskaart Noordwijkerhout

In Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk is bewegen heel gewoon. De mogelijkheden zijn oneindig en heel leuk om gratis te bewegen, voor kinderen én hun ouders. Op het strand, op een speelplek of in het bos. In deze inspiratiefolder staan speelplekken in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Ga lekker buitenspelen! Veel speelplezier!

Speeltuinenkaart Noordwijk
Speeltuinenkaart Noordwijkerhout en de Zilk

Bewegend leren