Cultuurcoach

Als Cultuurcoach binnen de gemeente Noordwijk verbind ik mensen en culturele organisaties met elkaar. Hieruit ontstaan nieuwe samenwerkingen en zo creëren we samen een groter draagvlak voor het culturele veld. De focus ligt op het toegankelijk maken van cultuur door activiteiten te organiseren en het bestaande aanbod te promoten. Hierdoor groeit de culturele participatie binnen de gemeente. Iedereen heeft behoeften om zijn/haar verhalen te delen, mensen te ontmoeten en hun talenten te ontwikkelen. Het doel is om iedereen de mogelijkheid te geven om mee te kunnen doen!

Saskia van Tienen

Cultuurcoach

"Kunst en Cultuur zijn mijn passie."

Mijn naam is Saskia van Tienen en ik woon al mijn hele volwassen leven in de Duin- en Bollenstreek. Voorheen was ik juf Saskia op verschillende basisscholen in de streek en in Amsterdam. Nu wil ik me inzetten voor Kunst en Cultuur in de hele gemeente Noordwijk; van schilderlessen voor de kleintjes tot ereleden van de muziekvereniging en van amateurfotografen tot vrijwilligers in onze mooie musea.

Dat doe ik in eerste instantie door te luisteren naar jullie verhalen en ervaringen, maar ook door het organiseren van workshops voor vrijwilligers. Informatie moet op een duidelijke plaats te vinden zijn voor aanbieders en inwoners. Social Media is hierin een belangrijk middel. In 2024 ga ik in samenwerking met aanbieders van Kunst en Cultuur in de gemeente ook creatieve/culturele activiteiten organiseren voor verschillende doelgroepen.

Maar het begint allemaal met luisteren: als Cultuurcoach kun je mij als inwoner van Noordwijk, Noordwijkerhout of De Zilk allerhande vragen stellen over het aanbod aan kunst en cultuur. Ik vind het belangrijk dat iedereen die dit wil kennis kan maken, deel kan nemen aan of gewoon genieten van kunst en cultuur.

Zijn jullie een aanbieder van kunst en/of cultuur en lopen jullie ergens tegenaan? Ik denk graag met jullie mee. Blijf er niet mee lopen, maar neem contact met mij op. Dit kan via de mail saskia@sportbedrijfnoordwijk.nl, maar bellen is sneller 06-33581134.