Sportbedrijf Noordwijk Nieuws


Het loopt storm met Sjors Sportief

Noordwijk – Het sport- en cultuurstimuleringsproject voor Noordwijkse basisscholieren ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ heeft een vliegende start gemaakt.

Binnen een uur na de start hadden zich al 250 kinderen aangemeld voor hun favoriete activiteit en na een dag inschrijven stond de teller al op 500 inschrijvingen. Na een week werden ruim 850 aanmeldingen geteld. Bij de sporten zijn vooral boogschieten, badminton, hockey, zwemmen en paardrijden populair. Aan de creatieve kant zijn schilderen, muziek maken en de sterrenwacht erg in trek.

Via Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met sportieve en culturele activiteiten, zonder meteen lid van een vereniging te hoeven worden. In Noordwijk worden 70 activiteiten aangeboden. 

 

 

Lees verder

Sjors Sportief en -Creatief

Basisschoolleerlingen maken kennis met sport- en creatieve verenigingen.

Noordwijk – Sportbedrijf Noordwijk gaat in de tweede helft van dit schooljaar in samenwerking met de gemeente alle basisschoolleerlingen kennis laten maken met de sport- en cultuurverenigingen in Noordwijk.

Onder de noemer Sjors Sportief & Sjors Creatief mogen kinderen uit het basisonderwijs één of meer favoriete activiteiten uitkiezen, waarna zij enkele introductielessen kunnen volgen bij verenigingen/(sport)aanbieders.

Sjors Sportief & Sjors Creatief is inmiddels een begrip in ruim tachtig gemeenten en vanaf 2018 dus ook in Noordwijk. Sportbedrijf Noordwijk hoopt op veel deelnemende verenigingen. Zij kunnen zich aanmelden via sportstimulering.nl.

Lees verder

Noordwijk JOGG-gemeente

Donderdag 24 augustus 2017

Prins Pieter-Christiaan van Oranje nu zelf inwoner JOGG-gemeente

Ook Noordwijk gaat voor een gezonde jeugd

Wethouders Fles en Van Duin zetten vanochtend hun handtekening onder de overeenkomst met Jongeren Op Gezond Gewicht. Dit feestelijke moment op CBS Wakersduin in Noordwijk had zelfs een koninklijk tintje. JOGG-ambassadeur Prins Pieter-Christiaan van Oranje was erbij aanwezig. De Prins is zelf inwoner van de gemeente.

Een derde van de gemeenten is aangesloten bij de JOGG-beweging. Met de JOGG-aanpak hebben gemeenten een methode in handen om de lokale jeugd gezond op te laten groeien. Onder de paraplu van de gemeente wordt gebouwd aan een lokaal netwerk van professionals, bedrijven, ouders en bewoners om samen een gezonde omgeving te creëren. In 15 JOGG-gemeenten zien we al een daling van overgewicht en obesitas bij jongeren. Vanaf vandaag maakt ook Noordwijk werk van een gezonde generatie.

''Ieder kind heeft het recht om op te groeien in een gezonde omgeving. Een integrale aanpak zoals de JOGG-aanpak is bij uitstek geschikt om iedere setting waarin een kind zich begeeft met alle lokale spelers gezonder te maken. Hiervoor heb je iedereen nodig.'' Aldus onze ambassadeur Prins Pieter-Christiaan Van Oranje.

Het bevorderen van een gezonde leefstijl en een gezonde omgeving is een gedeelde maatschappelijke verantwoordelijkheid. Samen geven wij de omgeving van jongeren opnieuw vorm.

Lees verder

Gymzalen Binnenhof en Vinkeveld verduurzaamd

 

Op 10 november 2017 wordt stilgestaan bij de afronding van het groot onderhoud aan de gymzalen Binnenhof en Vinkeveld. In de gymles met groep 5/6 Obs De Jutter van mevrouw Nelie Slot wordt een korte demonstratie gegeven van de innovatie die is aangebracht in de gymzaal Vinkeveld, aan Strandplevier 2 te Noordwijk.

Dit vindt plaats tussen 11.45 uur en 12.15 uur in bijzijn van wethouder Barnhoorn. Het is hier nu mogelijk om met behulp van computer, beamer en projectie een balspel te doen. (i-catch).

De demonstratie markeert de afronding van het groot onderhoud aan genoemde gymzalen. In de zomer zijn de zalen opgeknapt en verduurzaamd. Zo zijn er plafonds vernieuwd, zonneboilers en ledverlichting aangebracht. De douchekranen zijn voorzien van een automatisch spoelsysteem ter voorkoming van legionella, dit kan op afstand worden gevolgd.

Met deze opknapbeurt zijn ook deze zalen voorzien van de meest actuele installaties. Eerder (in 2015) werden de gymzalen aan Stijntjesduinstraat en Hoogwakersbosstraat gerenoveerd en verduurzaamd.

De pilot met i-catch in de gymzaal Vinkeveld vindt in samenwerking met Stichting Sportbedrijf Noordwijk. Wanneer het een succes is, wordt het systeem mogelijk ook in de andere de andere gymzalen aangebracht.

Lees verder