Aanbod activiteiten

Activiteiten en/of projecten die regelmatig terug te vinden zijn in de gemeente Noordwijk:

Twee keer per week bezoekt onze Buurtsportcoach verschillende seniorenflats om daar een half uur lang sportles te verzorgen. Tijdens de les worden er verschillende fitnessoefeningen gedaan en kan je op eigen niveau meedoen.

Wij zijn elke woensdag te vinden in Noordwijkerhout.

10.00 - 10.30 Seniorenflat Clemenshof Noordwijkerhout
10.45 - 11.15 Seniorenflat Robijnstaete Noordwijkerhout

Elke vrijdag kun je ons vinden in Noordwijk.

10.00 - 10.30  Balkonsport Rederijker Noordwijk

 

Meer informatie over deze activiteit? Neem dan contact op via donny@sportbedrijfnoordwijk.nl.

Het unieke aan dit project is het gevarieerde aanbod en het feit dat deelname mogelijk is op ieder niveau. De lessen zijn zowel geschikt voor volwassenen met weinig beweegervaring, als voor volwassenen die wel beweegervaring hebben.

Het plezier staat namelijk voorop bij BeweegFIJN en het uiteindelijke doel is dat de deelnemers middels dit project structureel meer gaan bewegen. BeweegFIJN vindt elke woensdag plaats van 10.00 tot 11.00 uur op Sportpark Duinwetering, Duinwetering 105, 2203 HM Noordwijk.

Het plezier staat voorop. Doe met ons mee en kom in beweging.

Meer informatie over deze activiteit? Neem dan contact op via remco@sportbedrijfnoordwijk.nl.

Elke maandagochtend van 10.00 tot 11.30 uur organiseert de Buurtsportcoach twee fitnesslessen in Noordwijkerhout. Deze vinden altijd plaats in groepsverband. Tijdens deze lessen wordt gebruik gemaakt van de sporttoestellen welke aanwezig zijn in de beweegtuin. Ook worden er losse fitness oefeningen gegeven waarbij apart lesmateriaal wordt ingezet.

Locatie: Pilarenlaan in Noordwijkerhout

Meer informatie over deze activiteit? Neem dan contact op via simone@sportbedrijfnoordwijk.nl.

Bewegen op muziek maakt je niet alleen alerter, maar verbetert ook je mobiliteit, coördinatie en stabiliteit. Maar bovenal is het bewezen dat bewegen op muziek je gelukkig maakt. Net als bij het muziek maken wordt tijdens het dansen je cognitieve vermogen gestimuleerd en de aanmaak van nieuwe zenuwcellen. Bewegen op muziek is een samenwerking met de KBO en is elke donderdag van 10.00 tot 11.00 uur in de Duinpan De Zilk.

Meer informatie over deze activiteit? Neem dan contact op via remco@sportbedrijfnoordwijk.nl.

Voor veel Nederlanders is het vanzelfsprekend om even de fiets te pakken voor een boodschap of een bezoekje, maar migrantenvrouwen blijken vaak niet te kunnen fietsen. Dit belemmert hen in het dagelijks leven. Onder leiding van de Buurtsportcoach wordt zes weken lang twee keer per week geoefend (in voor- en najaar) en krijgen de vrouwen zowel praktijk- als theorieles.

Meer informatie over deze activiteit? Neem dan contact op via remco@sportbedrijfnoordwijk.nl.

Friends United is een gezellige en unieke sportclub, waarbij in wekelijkse lessen, kinderen en jongeren samen komen die geen en/of moeizaam aansluiting kunnen vinden bij een reguliere vereniging. Onze Buurtsportcoaches verzorgen samen met een pedagogisch medewerkster de sportlessen. Het aanbod is heel divers, waarbij de deelnemers in aanraking komen met zowel sport als spel. Hierbij kun je denken aan voetbal, basketbal, hockey, boogschieten, judo, boksen, tennis, badminton, volleybal en trefbal. Ook werken wij met thema’s, als Sinterklaas, kerst, de Olympische Spelen en het WK voetbal.  

Waarom sporten bij Friends United?

Wij bieden op diverse niveaus, aangepast aan het individu, laagdrempelig sport en spel aan. Hierbij kan worden gesteld dat er ook ruimschoots aandacht wordt besteed aan het sociale aspect. Wij als Friends United brengen allerlei kinderen/jongeren bij elkaar en zorgen voor verbinding. Kinderen en jongeren die bij ons sporten, hebben bijvoorbeeld een (licht) verstandelijke beperking, autisme, het syndroom van down of niet aangeboren hersenletsel, waardoor er dus geen aansluiting kan worden gevonden bij een reguliere vereniging.

Wanneer en waar is Friends United?

De sportlessen vinden plaats in Sporthal Duinwetering in Noordwijk (complex VV Noordwijk). Bij mooi weer kunnen we ook gebruik maken van de velden van de voetbalvereniging.

Wij zijn er op de woensdag- en vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur. Tijdens schoolvakanties vinden de lessen geen doorgang.

Lijkt het je leuk een keer vrijblijvend mee te doen of mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie over deze activiteit? Stuur dan een e-mail naar danny@sportbedrijfnoordwijk.nl.

  • Facebook: Vrienden Van Friends
  • Website: friendsunited.nl
  • Instagram: friendsunitedzh

Vier keer per het jaar organiseren de Buurtsportcoaches een lessenreeks van 4-6 lessen speciaal voor peuters. Tijdens deze lessen staat plezier centraal maar wordt er stiekem ook wat geleerd. Al dansend en springend gaan wij door de les en ontdekken op spelende wijs welke kleuren je hebt, hoe een tijger sluipt of hoe je uit de handen van de tikker moet blijven.

Meer informatie over deze activiteit? Neem dan contact op via donny@sportbedrijfnoordwijk.nl.

Vind je het leuk om op een laagdrempelige manier te bewegen en houd je ook van sociale contacten? Kom dan vrijblijvend een keer langs om met ons mee te doen.

Reuring is er voor iedereen, jong en oud, het is een vrije inloop. Reuring is een mooie plek om je talenten te ontdekken, een praatje te maken of om gewoon een bakje koffie te drinken. Wij vinden het gezellig om jou te zien, je bent van harte welkom! Wat is er nodig om jou in je  kracht te zetten, op een laagdrempelige manier. Het kan ook zijn dat er alleen behoefte is aan een veilige plek, ook dat biedt Reuring. Fijn dat je er bent!

Reuring is ontstaan vanuit een samenwerking met de gemeente Noordwijk. 

Openingstijden

  • Elke maandag van 10:00 tot 14:00 uur in De Zilk. De beweegles vindt plaats van 10:00 tot 11:00 uur. Deze les wordt gegeven door onze Buurtsportcoach.
  • Elke dinsdag van 09:00 tot 15:30 uur en elke donderdag van 13:00 tot 15:30 uur in Noordwijkerhout. De beweegles vindt elke dinsdag plaats van 10:00 tot 11:00 uur. Deze les wordt gegegeven door onze Buurtsportcoach.
  • Elke dinsdag van 09:00 tot 15:30 uur, donderdag van 13:30 uur tot 15:30 uur en vrijdag van 10:00 tot 14:00 uur in Noordwijk. De beweegles vindt elke vrijdag plaats van 11:45 uur tot 12:45 uur. Deze les wordt gegeven door onze Buurtsportcoach.

Locaties

  • Honk, Sportlaan 34a, 2191 XH De Zilk (achter de Duinpan)
  • Dr. Poelslaan 21, 2211 BJ Noordwijkerhout (Maasgaarde)
  • Duinwetering 105, 2203 HM Noordwijk (eerste verdieping - kantine vv Noordwijk)

 

Kijk voor meer informatie op www.reuringnoordwijk.nl of bel naar 06-50610135. Wil je meer informatie over de beweeglessen? Neem dan contact op via danny@sportbedrijfnoordwijk.nl.

Alle basisscholen in de gemeente Noordwijk krijgen meerdere malen per jaar na schooltijd bezoek van de Buurtsportcoaches. De Buurtsportcoaches bieden op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag van 14:45 uur tot 15:45 uur op het schoolplein een uur lang sport- en spelactiviteiten aan voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Meer informatie over deze activiteit? Neem dan contact op via sportencultuurloket@sportbedrijfnoordwijk.nl.

Tijdens de Speeltuinentour bezoeken onze Buurtsportcoaches diverse “kleine” speelplekken binnen de gemeente. Op deze manier is er extra aandacht voor buitenspelen. De Buurtsportcoaches gebruiken hierbij weinig tot geen sport-en spelmaterialen, zodat de kinderen ook zonder de aanwezigheid van de Buurtsportcoaches aan de slag kunnen.

Meer informatie over deze activiteit? Neem dan contact op via danny@sportbedrijfnoordwijk.nl.

Op woensdagmiddag bezoeken wij diverse speeltuinen en/of sportveldjes om sport- en spelactiviteiten aan te bieden aan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.

Meer informatie over deze activititeit? Neem dan contact op via sportencultuurloket@sportbedrijfnoordwijk.nl.

Tweemaal per jaar wordt in samenwerking met Goed Bezig de “spring op je fiets”-maand georganiseerd, waarbij de Noordwijkse inwoner wordt gestimuleerd om (meer) te gaan fietsen. Met de activiteiten die aangeboden worden, streven wij naar meer fietsplezier, maar ook veiliger fietsgebruik.

Meer informatie over deze activiteit? Neem dan contact op via sportencultuurloket@sportbedrijfnoordwijk.nl.

Op drie basisscholen verzorgen de Buurtsportcoaches de tussenschoolse opvang. Tijdens de lunchpauze bieden wij diverse sport- en spelactiviteiten aan. Bij de Noordwijkse School, Hoffenne en KC de Zee.

Meer informatie over deze activiteit? Neem dan contact op via sportencultuurloket@sportbedrijfnoordwijk.nl.

Tijdens de schoolvakanties bieden de Buurtsportcoaches diverse activiteiten aan voor peuters, kinderen en tieners. De activiteiten zijn uitdagend en wisselend qua inhoud.

Meer informatie over deze activiteiten? Neem dan contact op via sportencultuurloket@sportbedrijfnoordwijk.nl.

De Wandel je fit challenge biedt volwassenen en senioren een laagdrempelige manier om in groepsverband te werken aan hun fitheid en gezondheid. Elke dinsdagochtend wordt er van 10.00 tot 11.00 uur gewandeld door bos- of duingebied in de gemeente Noordwijk.

Meer informatie over deze activiteit? Neem contact op via simone@sportbedrijf.nl. 

Heb jij interesse in één van de activiteiten of wil je meer informatie over de activiteiten? Neem contact met ons op via sportencultuurloket@sportbedrijfnoordwijk.nl