Sportbedrijf Noordwijk Nieuws

Noordwijk JOGG-gemeente

Donderdag 24 augustus 2017

Prins Pieter-Christiaan van Oranje nu zelf inwoner JOGG-gemeente

Ook Noordwijk gaat voor een gezonde jeugd

Wethouders Fles en Van Duin zetten vanochtend hun handtekening onder de overeenkomst met Jongeren Op Gezond Gewicht. Dit feestelijke moment op CBS Wakersduin in Noordwijk had zelfs een koninklijk tintje. JOGG-ambassadeur Prins Pieter-Christiaan van Oranje was erbij aanwezig. De Prins is zelf inwoner van de gemeente.

Een derde van de gemeenten is aangesloten bij de JOGG-beweging. Met de JOGG-aanpak hebben gemeenten een methode in handen om de lokale jeugd gezond op te laten groeien. Onder de paraplu van de gemeente wordt gebouwd aan een lokaal netwerk van professionals, bedrijven, ouders en bewoners om samen een gezonde omgeving te creëren. In 15 JOGG-gemeenten zien we al een daling van overgewicht en obesitas bij jongeren. Vanaf vandaag maakt ook Noordwijk werk van een gezonde generatie.

''Ieder kind heeft het recht om op te groeien in een gezonde omgeving. Een integrale aanpak zoals de JOGG-aanpak is bij uitstek geschikt om iedere setting waarin een kind zich begeeft met alle lokale spelers gezonder te maken. Hiervoor heb je iedereen nodig.'' Aldus onze ambassadeur Prins Pieter-Christiaan Van Oranje.

Het bevorderen van een gezonde leefstijl en een gezonde omgeving is een gedeelde maatschappelijke verantwoordelijkheid. Samen geven wij de omgeving van jongeren opnieuw vorm.